lichtzwaard LESSEN

 

Zoek je een nieuwe uitdaging in de sport? Of ben je super enthousiast & gemotiveerd geraakt na jouw proefles? Of misschien wil je juist nog beter worden in het lichtzwaard vechten dan je nu al bent na lang thuis of elders trainen?
Wat de reden ook is dat je onze website bezoekt, Force Academy begeleidt iedereen, dames, heren én kinderen bij hun duel ervaring. Jou binnenkort ook?

 

 

Lichtzwaard vechten een sport?

 

Lichtzwaard vechten is een leuke en afwisselende sport.
In lichtzwaard vechten zitten verschillende aspecten van sporten als schermen, kendo en acrobatiek. Je wordt op zoveel fronten uitgedaagd tijdens het lichtzwaard vechten, dat er altijd verschillende oefeningen te doen zijn. Voor lichtzwaard vechten kun je bijvoorbeeld kracht trainen, maar ook flexibiliteit. Tot slot heb je een stukje lef nodig, wat je telkens weer uitdaagt.
Elke les werk je aan alle uitdagingen die lichtzwaard vechten te bieden heeft, tijdens de warming up, het lichtzwaard vechten zelf, of de eventuele choreografie waarmee het lichtzwaard vechten eventueel wordt afgesloten, maar ook tijdens de cooling down.
Door de successen die je behaalt tijdens de les, neemt je zelfvertrouwen toe zodat je gemotiveerd blijft een volgende keer weer te komen en weer nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Terwijl je plezier hebt, werk je tegelijkertijd aan je lichaam, geest en zelfvertrouwen. Hoe gaaf is dat?

 

Is lichtzwaard vechten iets voor jou?

 

Lichtzwaard vechten is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of sportervaring. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn om te kunnen beginnen, deze kwaliteiten zul je gedurende de lessen opbouwen. Ook bij de maandelijkse wedstrijden kun je jezelf ontwikkelen en laten zien waar je staat en wat je (al) kan!

Ga je voor het allereerst lichtzwaard vechten? Dan heten we je graag welkom in de proefles.
Heb je al ervaring, dan kun je elk moment instromen tijdens de lessen van Force Academy.

 

opbouw van de lessen?

Bij de Force Academy is het belangrijk dat je goed warm bent, dus doen we eerst een snelle en efficiente warming-up. Daarna volgt elke les een korte instuctie van alle verschillende vormen van lichtzwaard vechten. Er zijn er maarliefst 7, dus er zit voor iedereen wel een stijl bij waar jij je goed bij voelt, of misschien juist andersom zodat je jezelf extra kan uitdagen!

Naast het feit dat je les zal krijgen is er ook voldoende ruimte om zelf aan de slag te gaan, want het fijne van de Force Academy is dat je niet alleen bent, er is altijd wel iemand waar je mee kan duelleren, dus je hoeft nooit meer in je eentje op zolder of in de tuin te oefenen!

Uiteraard gaan we niet "zomaar" rondzwaaien met een zwaard. Elke stijl, Vorm 1 t/m Vorm 7, heeft zijn eigen unieke kenmerken, en elke stap, elke slag en elke block heeft een naam. Deze zal je moeten leren en kennen want de lessen zullen hierop gegeven worden. Zie het lichtzwaard vechten als een schaakspel, elke klap heeft een block en op elke block volgt een nieuwe move. Super uitdagend dus!

 

Iedereen is anders en leert op zijn of haar eigen manier. Je krijgt persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw tempo en de oefeningen die jij wilt leren. Aan het einde van de les wordt er aandacht besteed aan een choreografie; zo kan iedereen oefenen passen achter elkaar te plaatsen en aan elkaar laten zien wat er geleerd is tijdens de les. De choreografieën en duels zullen je steeds makkelijker af gaan!

 

is het gevaarlijk?

De lessen kunnen intens worden en zeker bij gevorderen gaat het er hard aan toe. Maar wees gerust, als je de lessen volgt en luistert  naar de instructeur, kan er niet veel fout gaan. Je zal zeker af en toe met een blauwe plek thuiskomen, maar de docent zal altijd goed opletten dat alles goed gaat. Je bent in goede handen!

 

Heb je vragen over de force academy?

KLIK DAN HIER